PIZZA

Pizza med marinert kylling på grov bunn, som smaker like godt som middag eller kveldskos etter trening.


Oppskrift

(kan avvike noe fra produkter i utsalg)

Pizzabunn ekstra grov

  • 2,5 dl vann (fingervarm 37 grader)
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss rapsolje eller olivenolje
  • 250 g sammalt spelt
  • 50 g grov rug
  • 1 ss olivenolje

  1. Bland alt det tørre i bakebollen. Smuldre gjæren i vannet og rør den ut og ha det sammen med olivenoljen i bakebollen. Bland på sakte fart i 5 minutter. Tilsett saltet og elt videre i 15 minutter. Om deigen blir for tørr kan man tilsette mer vann.
  2. La deigen hvile i minst 1 time under plast eller klede før den deles i fire porsjonspizzaer, eller en stor om du vil. Kjevle ut, ha på topping og ost (se under) og stek på 225 °C til den er ferdig stekt. Det tar ca 15 til 20 minutter.

(Et triks for å forbedre bakeegenskapen til speltmelet, er å ha i 1 ss appelsinjuice.)

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 soltørkede tomater
  • 1/2 rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk oregano
  • 1 ts frisk basilikum
  • Salt, pepper etter smak

  1. Press gjennom en fin sikt de hermetiske tomatene for å fjerne frøene (de gir bitter smak).
  2. Kutt sjalottløk, soltørket tomat, chili og hvitløk i små biter. Stek på middels varme i olivenolje til løken er myk.
  3. Tilsett tomaten. Kok ved lav varme i ca 10 minutter, for pizzaboller litt lenger så den blir tykkere i konsistens.
  4. Kjør sausen i en food processor. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper.

Marinert kylling

  • 1 stk kyllingbryst i biter (ca 1×2 cm)
  • 1 ts malt cumin
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • ½ ts paprikapulver
  • 1 ts sitron
  • 1 klype cayenne/li>
  • 1 ss olivenolje

  1. Mariner kyllingen i minst 30 minutter på benken, eller over natten i kjøleskap.
  2. Halvstek kyllingen i varm stekepanne (da blir den gjennomstekt på pizzaen uten å bli tørr).

- Bruk kyllingen som topping på pizza sammen med små terninger av fersk ananas og en lett hvitost (lett Jarlsberg fungerer også bra).

- For en sunn pizza er det viktig å redusere mengden ost. Dryss over finsnittet vårløk etter steking.

Beskrivelse

Den er veldig enkel og kjapp å lage, og den kan spises både kald og varm. Ettersom pizzaen inneholder langsomme karbohydrater og masse proteiner, passer den godt noen timer før eller etter trening.

Ingredienser

Pizzabunn: Sammalt spelt, grov rug, gjær, rapsolje.
Pizzasaus: Tomater, sjalottløk, hvitløk, olivenolje, rød chili, oregano, basilikum, salt, pepper.
Topping: Kylling,  hvitost (16%), ananas, olivenolje, spisskumin, paprikapulver, sitron, cayennepepper.

Næringsinnhold per 100 g vare

Energi 950 kJ/ 226 Kcal – Karbohydrat 20,5 g - Protein 14,5 g - Fett 7,5 g hvorav mettet fett 1,6 g, flerumettet fett 1,4 g, umettet fett 4,6 g- Kostfiber 4,7 g - Natrium 0,25 g - Salt 0,8 g -
- 1 stk pizza er 330 g.

Ekstra grov

Grovhetsgraden på bunnen

Produsert av:
Tredje

Tredje AS
Åfjordstorget
7170 Åfjord