PIZZASNURR

Pizzasnurren er grov og vegetar og gir deg energi som varer lenge. Den kan spises som den er eller oppvarmet.

Oppskrift


(kan avvike noe fra produkter i utsalg)

  • 
250 g hvetemel
  • 200 g sammalt spelt
  • 50 g grov rug
  • 25 g fersk gjær
  • ½ ts sukker (kan sløyfes, men forbedrer heveegenskapene litt)
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje

  1. Varm vannet til 37 grader, tilsett eventuelt sukkeret og smuldre i gjæren. La stå i ca 10 minutter til det begynner å boble og skum formes på toppen.
  2. Bland alt det tørre, tilsett gjærvannet og olivenoljen. Elt deigen i 10 minutter.
  3. La deigen heve i 45-60 minutter under plast eller et klede.
  4. Kjevle deigen ½ cm tykk på et steikebrett til en avlang firkant. Smør sausen og toppingen utover og rull sammen deigen til en pølse. Skjær den i ca. 2 til 3 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir på et steikebrett. Etterhev pizzasnurrene i ca. 20 til 30 minutter. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll. Stek på 225 °C til de er ferdig stekt, det tar ca. 15 minutter.

PS: Et triks for å forbedre bakeegenskapen til speltmelet, er å ha i 1 ss appelsinjuice.

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 soltørkede tomater
  • 1/2 rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk oregano
  • 1 ts frisk basilikum
  • Salt, pepper etter smak

  1. Press gjennom en fin sikT de hermetiske tomatene for å fjerne frøene (de gir bitter smak).
  2. Kutt sjalottløk, soltørket tomat, chili og hvitløk i små biter. Stek på middels varme i olivenolje til løken er myk.
  3. Tilsett tomaten. Kok ved lav varme i ca 10 minutter, for pizzaboller litt lenger så den blir tykkere i konsistens.
  4. Kjør sausen i en food processor. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper.

Marinert kylling

  • 1 stk kyllingbryst i biter (ca 1×2 cm)
  • 1 ts malt cumin
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • ½ ts paprikapulver
  • 1 ts sitron
  • 1 klype cayenne
  • 1 ss olivenolje

  1. Mariner kyllingen i minst 30 minutter på benken, eller over natten i kjøleskap.
  2. Halvstek kyllingen i varm stekepanne (da blir den gjennomstekt på pizzasnurren uten å bli tørr).
  3. Bruk kyllingen som topping og en lett hvitost (lett Jarlsberg fungerer bra). For en sunn pizzasnurr er det viktig å redusere mengden ost. Dryss over finsnittet vårløk etter steking.

Beskrivelse

Økologiske pizzasnurrer som har godt med krydder og grønnsaker behøver ikke å inneholde kjøtt for å smake godt. Da behøver den heller ikke å oppbevares kaldt for å holde seg lengre. Bruker en marinert kylling i, blir pizzasnurren en måltid med mer protein og er godt etter trening eller til middag.

Ingredienser

Sammalt spelt, hvetemel, grov rug, tomat, rødløk, rapsolje, olivenolje, gjær, oregano, basilikum, hvitløk, chilipulver, salt, pepper, økologisk ost.

Næringsinnhold per 100 g vare

Energi kJ 1117 – Kcal 266 – Karbohydrat 36,5 g - Protein 9,7 g - Fett 9,0 g - Salt 0,8 g.

- 1 stk pizzasnurr, vegetar er 100 g.

Grov

Grovhetsgraden

Produsert av:

Godt Brød Trondhjem AS
Thomas Angellsgate 16
7011 Trondheim