Oppskrift

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ½ kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl kesam 1%
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ stk. purre

Slik gjør du:

  1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
  2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
  3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
  4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
  5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

PSST: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.

Gulrotsuppe

Gulrotsuppe er en fyldig suppe med mye smak, sunn og ikke minst veldig fargerik.